EPNP
Menu
Wybierz kategorię:
Strona główna
Nauki ekonomiczne
Finanse /Bankowość
Gospodarka Światowa
Gospodarka Światowa
Transport /Logistyka
Marketing /Reklama /Public Relations
Rachunkowość /Kontrolling
Teoria ekonomii
Unia Europejska
Zarządzanie /Organizacja /Strategie
Nauki społeczne
Psychologia
Pedagogika
Socjologia
Nauki polityczne
Polityka społeczna
Dziennikarstwo / Nauki o mediach
Nauki humanistyczne
Filologia polska
Poradniki języka polskiego
Filologie obce
Słowniki
Historia /Archeologia
Antropologia /Etnologia /Sztuka /Kulturoznawstwo
Filozofia /Logika
Biografie
Nauki matematyczno-przyrodnicze
Nauki o Ziemi /Turystyka
Biologia /Biotechnologia /Ekologia
Chemia
Fizyka
Matematyka
Informatyka i jej zastosowania
Meteorologia
Hydrologia
Nauki prawne i Administracja
Administracja /Samorząd Terytorialny
Prawo
Nauki medyczne i nauki o zdrowiu
Medycyna /Zdrowie /Uroda
Pielęgniarstwo /Położnictwo /Fizjoterapia
Ratownictwo medyczne
Nauki techniczne
Architektura /Urbanistyka
Automatyka / Robotyka
Budownictwo
Elektrotechnika /Elektronika /Informatyka
Inżynieria materiałowa
Inżynieria środowiskowa
Mechanika
Nauki rolnicze
Leśnictwo /Rybołówstwo
Nauki weterynaryjne
Rolnictwo / Ogrodnictwo
Technologia żywności i żywienia
Nauki teologiczne
Czasopisma naukowe
Nauki ekonomiczne
Nauki społeczne
Nauki humanistyczne
Nauki matematyczno-przyrodnicze
Nauki prawne i administracja
Nauki medyczne i o zdrowiu
Nauki techniczne
Nauki rolnicze
Nauki teologiczne
PUBLIKACJE BEZPŁATNE
Nauki ekonomiczne
Nauki społeczne
Nauki humanistyczne
Nauki matematyczno-przyrodnicze
Nauki prawne i administracja
Nauki medyczne i nauki o zdrowiu
Nauki techniczne
Nauki rolnicze
Nauki teologiczne
Czasopisma naukowe
Wyszukiwarka zaawansowana
Blog
O nas
Kontakt
en
Zaloguj
Spis treści
PDF
Udostępnij
Znajdź nas:
Skontaktuj się z nami:
tel./fax:
(85) 652 50 62
tel. kom.:
606 620 555
Efektywność systemów marketingowych w gospodarce żywnościowej
(ebook)
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Ocena:
0 ocen
Podtytuł
Rozprawy naukowe i monografie
Nr katalogowy
A05208
Data wydania
2010
ISBN/ISSN
978-83-7583-246-4
Liczba stron
244
Kategoria
Nauki ekonomiczne
,
Nauki rolnicze
,
PUBLIKACJE BEZPŁATNE
,
Nauki ekonomiczne
,
Nauki rolnicze
,
Marketing /Reklama /Public Relations
,
Technologia żywności i żywienia
Dostępne formaty
PDF
Format PDF
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednak ze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
x
Pobierz za darmo
Przesyłka elektroniczna:
0,00 zł
Wysyłka:
natychmiast po dokonaniu zapłaty
Poprzednie publikacje
(100)
Podobne publikacje
(24)
Przestrzenne uwarunkowania przemian składu gatunkowego drzewostanów Białowieskiego Parku Narodowego - powstawanie, przeżywalność i awans dorostów
Pobierz za darmo
Studia nad wpływem inuliny i oligofruktuzy na gospodarkę tiaminą u szczurów w warunkach jej niedoboru
Pobierz za darmo
Studia nad wpływem ekologicznego i konwencjonalnego systemu produkcji roślinnej na wartość technologiczną wybranych odmian pszenicy ozimej
Pobierz za darmo
Skale ekwiwalentności - estymacja na podstawie kompletnych modeli popytu
Pobierz za darmo
Influence of vitamin A and restricted protein in food on lysosmal enzyme activity in the mouse liver and kidney
Pobierz za darmo
Studia nad brązowieniem nieenzymatycznym i kształtowaniem cech smakowo - zapachowych w warunkach modelowych i w mięsie pieczonym
Pobierz za darmo
Molekularny monitoring doświadczalnej populacji przepiórki japońskiej (Coturnix japonica) w warunkach selekcji kierunkowej
Pobierz za darmo
Przydatność szacowania wydatków społecznych na zdrowie dla wyceny wartości kapitału ludzkiego
Pobierz za darmo
Środowisko hodowlane jako czynnik determinujący cechy fenotypowe wybranych szczepów drożdży piekarskich
Pobierz za darmo
Oszacowanie wydatków energetycznych oraz realizacji potrzeb żywieniowych osób z chorobą Alzheimera
Pobierz za darmo
Badania nad wpływem α-tokoferolu na homeostazę redoks organizmu poddanego wysiłkowi fizycznemu
Pobierz za darmo
Uszkodzenie mechaniczne bulw ziemniaka
Pobierz za darmo
Osobnicze uwarunkowanie przebiegu ocieleń krów oraz umięśnienia i żywotności cieląt po ojcach rasy piemontese użytkowanych w Polsce i we Włoszech
Pobierz za darmo
Anatomia rozwojowa i ultrastruktura brodawek korzeniowych o nieograniczonym wzroście i jej specyfika u roślin z plemienia Genisteae
Pobierz za darmo
Mechanizm przeciwdrobnoustrojowego działania pochodnych kwasu benzoesowego
Pobierz za darmo
Ceramic composite tools for milling of particleboard
Pobierz za darmo
Wpływ wysokociśnieniowej obróbki wstępnej na suszenie konwekcyjne jabłek
Pobierz za darmo
Modelowanie przemian strukturalnych polskiego rolnictwa
Pobierz za darmo
Wpływ wybranych czynników na analizę i interpretację wyników doświadczeń wykonanych z użyciem mikromacierzy DNA
Pobierz za darmo
Wpływ kompostów wytworzonych z odpadów lignocelulozowych na aktywność biologiczną gleby
Pobierz za darmo
Studia nad wpływem wysokich ciśnień na wyróżniki jakości wybranych przetworów z mięsa wieprzowego i drobiowego
Pobierz za darmo
Efekty upowszechniania postępu biologicznego w produkcji roślinnej
Pobierz za darmo
Wybrane aspekty odwadniania osmotycznego jabłek w roztworze sacharozy z dodatkiem kwasu askorbinowego i soli wapnia
Pobierz za darmo
Wpływ środowiska bytowania oraz czynników zaburzających homeostazę na bioakumulację wybranych pierwiastków u psa domowego (Canis lupus f. familiaris)
Pobierz za darmo
Skale ekwiwalentności - estymacja na podstawie kompletnych modeli popytu
Pobierz za darmo
Organizacyjno - ekonomiczne skutki zróżnicowania powiązań gospodarstw rolniczych z otoczeniem
Pobierz za darmo
Obrębowa metoda szacowania użytków trzebieżowych w planowaniu rocznym
Pobierz za darmo
Studia nad wpływem wybranych czynników na wartość żywieniową, cechy jakościowe, w tym stabilność oksydatywną i bezpieczeństwo oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Pobierz za darmo
Przeestryfikowanie enzymatyczne w wytwarzaniu i stabilizacji lipidów strukturyzowanych zero trans do zastosowań wysokotemperaturowych
Pobierz za darmo
Studia nad wykorzystaniem wybranych parametrów fizyko-chemicznych i związków lotnych do określania autentyczności polskich miodów odmianowych
Pobierz za darmo
Anatomiczne parametry przewodnictwa hydrualicznego drewna pni dębu szypułkowego (Quercus robur L.) a proces zamierania drzew
Pobierz za darmo
Wytrzymałościowe sortowanie polskiej sosnowej tarcicy konstrukcyjnej różnymi metodami
Pobierz za darmo
Zmienność oraz wartość hodowlana populacji buka zwyczajnego w warunkach siedliskowych centralnej Polski
Pobierz za darmo
Dynamika procesu pozyskania nasion w jedno i dwuetapowych procesach łuszczenia szyszek sosny zwyczajnej Pinus sylvestris L.
Pobierz za darmo
Wpływ mieszanin tlenu i azotu na wybudzanie i rozpoczynanie czerwienia sztucznie unasienionych matek pszczelich
Pobierz za darmo
Agrotechniczne oraz siedliskowe uwarunkowania plonowania i zdrowotności korzeni buraka cukrowego
Pobierz za darmo
Integracja łańcucha dostaw jako element kształtowania efektywności sektora przetwórstwa rolno - spożywczego
Pobierz za darmo
Wzrost i rozwój gospodarstw rodzinnych - studium teoretyczno - empiryczne
Pobierz za darmo
Wydajność rzeźna strusi i właściwości technologiczne pozyskiwanego z nich mięsa
Pobierz za darmo
Wpływ rasy i standardu wagowego na wartość rzeźną tusz i cechy jakościowe mięsa tryczków utrzymywanych w warunkach hodowli zachowawczej
Pobierz za darmo
Uwarunkowania ekonomiczno - organizacyjne jakości i bezpieczeństwa żywności
Pobierz za darmo
Studia nad wykorzystaniem komputerowej analizy obrazu do szacowania jakości drobnego mięsa pozyskanego z dużych zwierząt rzeźnych
Pobierz za darmo
Bezpośrednie i następcze działanie potasu w doświadczeniach wieloletnich
Pobierz za darmo
Uwarunkowania wzrostu i rozwoju ważnych gospodarczo gatunków traw pastewnych i Trifolium pratense L. po renowacji łąk grądowych metodą podsiewu
Pobierz za darmo
Studia nad wiązaniem i usuwaniem cholesterolu przez komórki bakterii fermentacji mlekowej i bifidobakterii w warunkach ex vivo
Pobierz za darmo
Ocena ryzyka zdrowotnego w zakładach gastronomicznych na wybranych przykładach
Pobierz za darmo
Badania uwarunkowań zachowań żywieniowych młodzieży
Pobierz za darmo
Wykorzystanie metod analizy czasu trwania do badania aktywności ekonomicznej ludności w Polsce
Pobierz za darmo
Właściwości teksturalne ciastek kruchych w aspekcie ich struktury
Pobierz za darmo
Modelowanie procesu rehydratacji wybranych warzyw i owoców
Pobierz za darmo
Przedsiębiorstwo w społeczeństwie informacyjnym w świetle teorii ekonomii instytucjonalnej
Pobierz za darmo
Konkurencja w sektorze bankowym i sektorze ubezpieczeń oraz jej uwarunkowania i pomiar
Pobierz za darmo
Rola informacji w gospodarce rynkowej na podstawie wybranych rolnych rynków hurtowych
Pobierz za darmo
Uwarunkowania rozwoju handlu elektronicznego Business - to - Business na rynku produktów rolnych i żywnościowych
Pobierz za darmo
Rola wieloletniego nawożenia w kształtowaniu wybranych właściwości gleby lekkiej ze szczególnym uwzględnieniem stosunków wodno-powietrznych
Pobierz za darmo
Badania nad określeniem wpływu zastąpienia zwierzęcego surowca tłuszczowego olejami roślinnymi oraz dodatku preparatów błonnikowych na jakość hamburgerów z mięsa kurcząt
Pobierz za darmo
Rola fuzji i przejęć w procesach koncentracji w polskim przemyśle spożywczym
Pobierz za darmo
Wpływ ciśnienia i temperatury na przebieg suszenia próżniowego truskawek i ich wybrane właściwości
Pobierz za darmo
Rola rzek i wyniesień w kształtowaniu terenów zieleni w mieście
Pobierz za darmo
Kształtowanie architektoniczne niskoenergochłonnego domu wiejskiego
Pobierz za darmo
Struktura i wartość hodowlana samosiewów gatunków drzewiastych w początkowej fazie sukcesji wtórnej na gruntach porolnych niżowej części Polski
Pobierz za darmo
Studia nad wpływem technologii przygotowania żelu agarowego i metody jego suszenia na właściwości fizyczne otrzymanego suszu
Pobierz za darmo
Czynniki decydujące o sukcesie lęgowym dziuplaków wtórnych w lasach pierwotnych Białowieskiego Parku Narodowego - studium porównawcze
Pobierz za darmo
Zmiany struktury lasu w szeregu rozwojowym drzewostanów sosnowych zagospodarowanych sposobem zrębowym
Pobierz za darmo
Macica męska (uterus masculinus) u żubra (Bison bonasus L. 1758) w świetle badań makro - i mikromorfologicznych
Pobierz za darmo
Zakażenia wirusowe czerwiu matecznego oraz matek pszczelich w dziesięciu pasiekach hodowlanych w Polsce
Pobierz za darmo
Studia nad funkcjonalną rolą izomerów trans kwasów tłuszczowych w wyrobach ciastkarskich kruchych
Pobierz za darmo
Transgeniczne ziemniaki z nadekspresją enzymów szlaku syntezy flawonoidów jako żywieniowe źródło substancji bioaktywnych
Pobierz za darmo
Badania nad wpływem wybranych frakcji włókna pokarmowego na wykorzystanie luteiny w warunkach in vitro i in vivo
Pobierz za darmo
Waloryzacja krajobrazu leśnego wzdłuż szlaków komunikacyjnych
Pobierz za darmo
Racjonalizacja wydatków publicznych a podstawowe funkcje państwa
Pobierz za darmo
Modelowanie procesów odnowieniowych w lesie naturalnym
Pobierz za darmo
Efektywność gospodarstw wyspecjalizowanych w produkcji żywca wieprzowego w Polsce
Pobierz za darmo
Analiza charakterystyk zmian objętości odwadnianych i nawadnianych gleb torfowisk niskich
Pobierz za darmo
Metoda projektowania procesów pozyskania drewna oparta na potokach sortymentów
Pobierz za darmo
Wpływ ekstraktów z bezkręgowców na rozwój i stan zdrowia zwierząt modelowych
Pobierz za darmo
Globalne i lokalne uwarunkowania rozwoju produkcji mleka
Pobierz za darmo
Zachowania polskich konsumentów na rynku wołowiny
Pobierz za darmo
Modelowanie aktywności wybranych enzymów lizosomowych w wątrobie i nerce myszy doświadczalnych suplementacją witaminy E i różnym poziomem białka w dietach pokarmowych
Pobierz za darmo
Studia nad wpływem aglomeracji na strukturę i wybrane właściwości fizyczne wieloskładnikowych mieszanin spożywczych w proszku
Pobierz za darmo
Wpływ modyfikacji składu surowcowego, aglomeracji i powlekania napoju kakaowego w proszku na właściwości fizyczne, chemiczne, zdrowotne i sensoryczne
Pobierz za darmo
Wpływ aglomeracji i powlekania na właściwości ogólne, mechaniczne, sorpcyjne, chemiczne i cieplne preparatów z mleka w proszku
Pobierz za darmo
Badania nad wartością odżywczą racji pokarmowych i turnover białka w aspekcie hamowania postępu uszkodzenia nerek
Pobierz za darmo
Zastosowanie modeli matematycznych do szacowania wielkości plonów pszenicy ozimej i jęczmienia jarego w aspekcie spodziewanych zmian klimatu
Pobierz za darmo
Optymalizacja planów rocznych rodzinnego gospodarstwa rolnego
Pobierz za darmo
Teoretyczne i praktyczne aspekty gospodarowania zyskiem w przedsiębiorstwach rolniczych
Pobierz za darmo
Metody monitoringu natężenia przepływu materiału roślinnego w sieczkarniach polowych
Pobierz za darmo
Spożycie żywności i zachowania żywieniowe wśród ludności o niskich dochodach w Polsce oraz wnioski dla polityki wyżywienia
Pobierz za darmo
Analiza percepcyjna krajobrazu jako działalność twórcza, inicjująca proces projektowania
Pobierz za darmo
Stateczność rekultywowanych składowisk odpadów i migracja zanieczyszczeń przy wykorzystaniu metody obserwacyjnej
Pobierz za darmo
Genetyczne uwarunkowania wysokiej plenności owcy rasy olkuskiej
Pobierz za darmo
Genetyczne uwarunkowania odpowiedzi immunologicznej na stany zapalne gruczołu mlekowego owiec
Pobierz za darmo
Możliwości wytwarzania płyt wiórowo-polimerowych z wykorzystaniem poużytkowych termoplastycznych tworzyw sztucznych
Pobierz za darmo
Wpływ czynników konstrukcyjnych i eksploatacyjnych na przebieg procesu i wydajność skrawania drewna pilarką spalinową
Pobierz za darmo
Analiza możliwości wykorzystania gazonowych odmian traw do poprawy powierzchni trawiastych na obszarach zurbanizowanych
Pobierz za darmo
Podstawy technologii nawadniania rekultywowanych składowisk odpadów komunalnych
Pobierz za darmo
Wpływ temperatury i wilgotności na wytrzymałość na ściskanie wzdłuż włókien wybranych rodzajów drewna o zróżnicowanej gęstości i budowie anatomicznej
Pobierz za darmo
Zgrupowania saproksylicznych chrząszczy (Coleoptera) w pniakach wybranych gatunków drzew - studium porównawcze
Pobierz za darmo
Wzrost rodzimych gatunków drzew przy ulicach Warszawy
Pobierz za darmo
Przemiany azotu w glebie w sadzie a potrzeby nawożenia jabłoni
Pobierz za darmo
Media relations w sektorze rolno - spożywczym
Pobierz za darmo
Usługi gastronomiczne - znaczenie i tendencje rozwoju
Pobierz za darmo
Tendencje rozwojowe popytu i podaży żywności w Polsce
Pobierz za darmo
Globalne i lokalne uwarunkowania rozwoju produkcji mleka
Pobierz za darmo
Propozycje rozwiązań WPR 2013+ a konkurencyjność gospodarki żywnościowej i obszarów wiejskich
Pobierz za darmo
Marketing mechanizmy gry rynkowej
Pobierz za darmo
Public relations w dyplomacji Stolicy Apostolskiej
Pobierz za darmo
Marketing mechanizmy gry rynkowej
Pobierz za darmo
Perspektywy rozwoju systemów marketingowych produktów roślinnych
Pobierz za darmo
Studia nad brązowieniem nieenzymatycznym i kształtowaniem cech smakowo - zapachowych w warunkach modelowych i w mięsie pieczonym
Pobierz za darmo
Proceedings of the 6th international coference on the quality and safety in food production chain
Pobierz za darmo
Wpływ wysokociśnieniowej obróbki wstępnej na suszenie konwekcyjne jabłek
Pobierz za darmo
Studia nad wpływem wysokich ciśnień na wyróżniki jakości wybranych przetworów z mięsa wieprzowego i drobiowego
Pobierz za darmo
Wybrane aspekty odwadniania osmotycznego jabłek w roztworze sacharozy z dodatkiem kwasu askorbinowego i soli wapnia
Pobierz za darmo
Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (2)
Pobierz za darmo
A study on food brand
Pobierz za darmo
Studia nad wpływem wybranych czynników na wartość żywieniową, cechy jakościowe, w tym stabilność oksydatywną i bezpieczeństwo oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Pobierz za darmo
Studia nad wykorzystaniem wybranych parametrów fizyko-chemicznych i związków lotnych do określania autentyczności polskich miodów odmianowych
Pobierz za darmo
Uwarunkowania ekonomiczno - organizacyjne jakości i bezpieczeństwa żywności
Pobierz za darmo
Studia nad wykorzystaniem komputerowej analizy obrazu do szacowania jakości drobnego mięsa pozyskanego z dużych zwierząt rzeźnych
Pobierz za darmo
Właściwości teksturalne ciastek kruchych w aspekcie ich struktury
Pobierz za darmo
Modelowanie procesu rehydratacji wybranych warzyw i owoców
Pobierz za darmo
Badania nad określeniem wpływu zastąpienia zwierzęcego surowca tłuszczowego olejami roślinnymi oraz dodatku preparatów błonnikowych na jakość hamburgerów z mięsa kurcząt
Pobierz za darmo
Wpływ ciśnienia i temperatury na przebieg suszenia próżniowego truskawek i ich wybrane właściwości
Pobierz za darmo