Spis treści
PDF
Znajdź nas:
Skontaktuj się z nami:
tel./fax: (85) 652 50 62 tel. kom.: 606 620 555

O strukturze uwodnionego krzemianu sodu jako spoiwa mas formierskich (ebook)

Ocena:
0 ocen
Opis
W książce przedstawiono wnikliwą i szczegółową analizę uwodnionego krzemianu sodu jako spoiwa mas formierskich. Jest ona oparta na najnowszych osiągnięciach z tego obszaru, w tym na badaniach Autora i jego zespołu. Pierwsza część pracy jest poświęcona charakterystyce fizykochemicznej uwodnionego krzemianu sodu, budowie jego cząsteczki oraz strukturze, wraz z podaniem wskaźników opisujących tę strukturę. W drugiej części omówiono wpływ różnych czynników na strukturę i właściwości uwodnionego krzemianu sodu, żelu krzemionkowego oraz masy formierskiej sporządzonej z tym spoiwem. Szczególną uwagę zwrócono na takie czynniki, jak sposób uzyskania modułu krzemionkowego, sposób kondycjonowania termicznego szkliwa krzemianowo-sodowego oraz wpływ modyfikacji uwodnionego krzemianu sodu morfoaktywnymi, organofunkcyjnymi związkami chemicznymi.
Data wydania
2009
ISBN/ISSN
978-83-88770-43-2
Liczba stron
184
Kategoria
Nauki techniczne, Inżynieria materiałowa
Dostępne formaty
EPUB publication_document_format_label_epub publication_document_format_description_epub x
Zabezpieczenie pliku
DRM Zabezpieczenie pliku: DRM Adobe DRM jest systemem ochrony praw autorskich stworzonym przez firmę Adobe. Jest to standard obecnie obsługiwany przez większość dostępnych e-czytników. Czytanie ebooków zabezpieczonych Adobe DRM, jest możliwe na komputerze po zainstalowaniu darmowej aplikacji Adobe Digital Editions. Aplikacja następnie musi zostać zarejestrowana dla konkretnego konta Adobe ID (również zakładanego przez użytkownika - jest to proces jednorazowy i bezpłatny). Więcej informacji znajdziesz w Digital Edition. x
19,37 zł + Do koszyka

Przesyłka elektroniczna: 0,00 zł
Wysyłka: natychmiast po dokonaniu zapłaty

  • Podobne publikacje(24)
Dotacje na innowacje

Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
Serwis Wyższej Szkoły Ekonomicznej w Białymstoku